Gradovi

Gojković: Radulovićevo ponašanje sramotno

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je večeras da je ponašnje poslanika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića sramotno i da mu je jedini cilj da obesmisli rad parlamenta i od skupštine napravi cirkus.

Gojković je u izjavi Tanjugu navela da se poslanik Radulović od početka aktuelne sednice ponaša sramotno, dobacuje i vređa poslanike, a da je to eskaliralo danas, ponovnim pokušajima da ne dozvoli poslanicima da govore, pa čak upućivanjem pretnji.

“Šta mogu da očekujem sutra kada neko kaže ‘videćeš ti’. Ja drugačije ne mogu da protumačim to nego kao očiglednu pretnju meni, zato što ne dozvoljavam da se od parlamenta napavi ciruks, kao što pokušavaju da naprave poslanici kojima on očigledno diriguje”, rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta navodi da se u poslednja dva dana desilo nekoliko incidenata, kada je Radulović prilazio pojedinim poslanicima i unosio im se u lice dok su govorili, da se od buke, tapšanja i smejanja ništa nije čulo u sali, zbog čega je ona morala da odredi pauzu.

Ona je navela da je Radulović danas i njoj uputio pretnje, obrativši joj se sa “videćete vi”.

“Ja sam žena koja vodi ovaj parlament i deluje mi zastrašujuće takvo ponašanje poslanika koji nema snagu argumenata, ali ima snagu toga što je veći od mene, verovatno i snažniji i što na takav način možda želi snagu argumenata da zameni fizičkom silom”, rekla je Gojković.

Gojković navodi da je takvo ponašanje neprimereno zdanju Narodne skupštine, da se tako niko do sada nije ponašao, te da u poslednja dva dana oseća veliku nesigurnost i fizičku ugroženost zbog Radulovićevih pretnji.

Navodeći da je do sada izrekla tri mere poslaniku Raduloviću, Gojković kaže da ne razmišlja o udaljenju sa sednice, jer smatra da svaki posalnik mora da ima priliku da iznese svoje argumente zašto je protiv nekog zakona.

“Ali mi nikako da čujemo za sta je i protiv čega je Radulović, osim dobacivanja i vređanja poslanika, izazivanja incidenata, prekida sednica, prilaženja poslanicima…”, navela je Gojković.

Ona je ocenila da su i građani Srbije videli ovih dana da poslanici Dosta je bilo nemaju šta da ponude, da nisu nikakvi eksperti, već ljudi koji su ušli u parlament da obesmisle njegov rad i ponize druge poslanike.

Foto Tanjug/ D.Goll

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh