Gradovi

Gojković sa premijerom Jermenije o ekonomskoj saradnji

Gojković u poseti Jermeniji

JEREVAN – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Jermenije Hovik Abrahamijani založili su se danas u Jerevanu za razvoj ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa dve zemlje.

Istaknuto je da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i da ima prostora za unapređenje, posebno u oblasti ekonomije i trgovinskih odnosa, saopšteno je iz parlamenta.

Gojković, koja boravi u dvodnevnoj poseti Jermeniji, razgovarala je sa premijerom te države i o značaju unapređenja ugovnorne baze, što će, kako su ocenili, doprineti i povećanju robne razmena.

Abrahamijan je rekao da prepoznaje važnost aktivnije saradnje na polju ekonomije i kulture i naglasio da postoji potencijal za jačanje ekonomskih veza.

Gojković se sastala i sa katolikusom Gareginom Drugim i tom prilikom pozdravila bliske odnose i saradnju srpske i jermenske crkve s obzirom na istorisjku i duhovnu bliskost dva naroda.

Gojković je rekla da je Srbija zahvalna Jemreniji na glasanju protiv prijema Kosova u Unesko i podsetila da je u poslednjih deset godina na Kosovu i Metohiji uništeno, oštećeno i oskrnavljeno oko 150 crkava i manastira, od kojih 60 odsto ima status spomenika kulture.

Katolikus Garegin Drugi je ukazao da jermenski narod razume i saoseća sa patnjama srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i u tom kontekstu se založio sa uzajmnu podršku.

Gojković je juče razgovarala sa predsednikom parlamenta Galustom Sahakjanom, na čiji poziv je i posetila Jermeniju, potom sa predsednikom države Seržom Sargsjanom i ministrom spoljnih poslova Edvradom Nalbandijanom.

U delegaciji Narodne skupštine je i predsednik grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa Jermenijom Aleksandar Čotrić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh