• Gradovi

  Gojković: Skupština će podržati napore vlade po pitanju dualnog obrazovanja

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će parlament podržati napore vlade i nadležnih ministarstava po pitanju uvodjenja dualnog obrazovanja kroz stvaranje zakonodavnog okvira, ali i podsticanje privrede da se uključi u taj proces.

  „Nema modernizacije društva bez oslanjanja na obrazovanje stanovništva. Zato i jedan od naših prioriteta jeste reforma obrazovnog sistema i razvoj preduzetničkih veština i praktičnih i primenjivih znanja“, rekla je Gojković na svečanoj akademiji povodom početka projekta Karavan „Duh mladosti“.

  Prema njenim rečima, Srbija prepoznaje važnu ulogu mladih u društvu, jer su oni pre svega pokretač njegovog razvoja i dodala da je važno da država ulaže u mlade i uspostavi partnerski odnos sa njima.

  „Aktivno učešće mladih u odlukama od suštinskog je značaja ako želimo da izgradimo demokratiju, otvorenija i bolja društva. Učešće u društvu ne svodi se samo na glasanja, već je suština učešća i aktivnog gradjanstva u pravu, sredstvu, prostoru i prilici“, rekla je Gojkovićeva.

  Ona je ocenila da angažovanje mladih u mnogim projektima i humanitarnim aktivnostima pruža priliku da se aktivno uključe u donošenje odluka, da stiču znanja i veštine bitne za razvoj demokratske kulture.

  Predsednica parlamenta rekla je da pre svega tu misli na saradnju i timski rad, prihvatanje različitosti, odlučivanje, uvažavanje različitih mišljenja.

  „Sve ovo će vas osposobiti da budete u budućnosti upravo vi nosioci razvoja u demokratskom društvu“, rekla je Maja Gojković.

  Ona je dodala da je Skupština Srbije upravo danas ratifikovala sporazum kojim je osnovana regionalna kancelarija za saradnju mladih zapadnog Balkana, čime će se stvoriti uslovi da mladi doprinesu razvoju regiona.

  „Uverena sam da budućnost Srbije može biti bolja samo ako je zasnovana na znanju. Ta budućnost najviše zavisi od vas mladih“, rekla je Maja Gojković i dodala da se obrazovanje sastoji od toga da ljudi shvate šta znaju, a šta ne.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com