Gradovi

Gojković: U istom danu održati sve izbore

Gojković: U istom danu održati sve izbore

ČAČAK – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je 24. april jedan od datuma koji figurira za istovremeno održavanje republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

„Predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da raspiše parlamentarne izbore. Istog dana bi trebala i ja da raspišem izbore za lokalne samouprave i Skupštinu Vojvodine, i o tome treba da se usaglasimo. Za Srbiju je važno da izbori bude u istom danu na svim nivoima vlasti, jer narod Srbije bi trebalo da da poverenje jednoj politici koju žele od 2016. do 2020. godini“, rekla je Gojković novinarima u Čačku.

Prema njenim rečima, Srpska napredna stranka (SNS) zaključila je koalicioni sporazum sa dosadašnjim partnerima i spremna je da razgovara sa svim strankama koji su i do sada bili tradicionalni partneri SNS.

„Ako neko želi da se priključi SNS, prvenstveno zbog politike koju vodi Aleksandar Vučić, vrata naše stranke su otvorena za sve. Biće različitih koalicija na različitim nivoima vlasti“, istakla je Gojković, koji je i funkcioner SNS.

Odgovarajući na pitanje novinara, kako komentariše izjave nekih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) koje se odnose na SNS, Gojković je izjavila da su izjave čudne, različite u odnosu na Aleksandra Vučića i na politiku SNS, ali i provokativne.

„Javnost je imala priliku da vidi i prati izjave Branka Ružića i Milutina Mrkonjića koji negiraju rezultate Vlade Srbije i to je jedan veliki znak pitanja za SPS. Ova stranka treba javnosti da objasni da li vidi sebe na putu reformi, na putu jedne evropske stabilne države onakve kakva je sada ili možda sebe vidi u koalicije sa opozicionim strankama, kao što su Demokratska stranka i njihovi koalicioni partneri“, zaključila je Gojković.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh