Gradovi

Gojković: Vučić će dobiti poverenje za odluku o izborima

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije i članica Predsedništva SNS Maja Gojković očekuje da će premijer i lider te stranke Aleksandar Vučić danas dobiti poverenje na Glavnom odboru SNS za odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

„Ne sumnjam da će predsednik SNS danas dobiti poverenje na GO i da će mu biti data mogućnost da odluči o tome da li su potrebni izbori na republičkom nivou. Sigurno će odluka biti doneti u interesu građana“, rekla je Gojković za TV Pink.

Ona je istakla da održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na republičkom nivou ne bi poskupelo izborni ciklus, „jer je to samo još jedan odštamapani listić koji treba zaokružiti“, pored lokalnih izbora u opštinama i gradovima u Srbji i pokrajinskih u Vojvodini.

Gojković je kazala da je jedan od najvažnijih faktora koji će uticati na odluku da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, a o čemu će danas razmatrati i GO SNS – da li će oni na kraće vreme usporiti sprovođenje ekonomskeih reformi.

„GO će danas imati prilika da razgovra o najavažnijim temema, pitanju politike vlade i sprovođenju reformi i da li su potrebni izbori i na republičkom nivou i pitanju davanja ovlašćenja Vučiću da odluči da li će istog dana biti i izbori na republičkom nivou“, navela je ona.

Gojković je rekla da je Vučić na prošlom sastanku Predsedništva SNS tražio da se još jednom razmisli o pitanju vanrednih izbora, kao i da je većina članova Predsedništva pre nekoliko meseci smatrala da su Srbiji izbori potrebni.

Kako kaže, to je i za opziciju šansa da vide koliku podršku građana imaju.

„Za SNS je najvažnije, što nas i razlikuje od stranaka na vlasti u Vojvodini, da nas ne vode stranački, već interesi građana Srbje i u tom svetlu ćemo razmatrati da li su Srbiji potrebeni izbori“, istakla je Gojković.

Na pitanje da li je SNS spremna na izbore na svim nivoima, Gojković je istakla da se stranka porepuručuje građanima samo svojim radom i dobrim rezultatima.

„Mi smo velika i ozbiljna stranka, mi se građanima preporučujemo isključivo radom i promenama Srbije, koja je pristojna i dobro uređena država i lider u reigonu u svojoj stabilnosti i predvidivosti, otvaranju novih radnih mesta, privlačenju investitora i donošenju dobrih zakona“, naglasila je Gojković.

Ona napominje da se u Srbjii veštački kreira atmosfera da su građani navodno nezadovoljni, pored dobrih rezultate vlade u prosoj godini.

„Izbori su najbolje demokratsko merilo šta građani misle o svakom od nas i SNS i šta misle o Vladi Srbije koju vodi Vučić“, naglasila je funkcionerka SNS.

Ona je dodala da je interesantno zašto DS i njen lider Bojan Pajtić ne žele izbore u Vojvodini, jer znaju da građani u pokrajini ne podržavaju tu stranku i da im je najvažnije da zadrže vlast, što su pokazali u Beloj Crkvi.

„Pokazali su pravu sliku režima Pajtića i DS, to jest da su spremni da se fizički i nasiljem bore za održanje svoje vlasti i da su u velikom strahu“, kaže Gojković.

Govoreći o sastanku 19. januara kada će se sastati lideri SDS-a i LDP-a sastati sa Pajtićem, Gojković je rekla da ne zna da li može, recimo, nekim čudesnim lepkom da se ponovo spoji razbijena vaza.

„Taj čudesni lepak će se zvati cenzus i jedino mogu tako da tumačim rezultat tog sastanka“, kazala je Goković.

Ona je rekla da tog dana biti vanredna sednica Skupšitna Srbije na kojoj će se razmatrati reformski zakoni.

Kada je reč o vanrednoj skupštini SNS 13. februara na čijem je dnevnom redu izbor predsednika, članova GO, Predsedništva i promeni stranačkog kadra, Gojković je rekla da je Vučić predložio da ti izbori budu tajni za izbor predsednika i zamenika, kao i potpredsednike, stranke i GO.

„Ubeđena sam da će biti i novih rešenja, a o tome ćemo razgovarati i danas. Kada se završi javno obraćanje predsednika stranke i GO da ćemo razgovarati i o tome, jer su uvek potrebne nove ideje i energije i neki novi ljudi. Možda će stranka glasati za jednako rukovodstvo kao što je sada, a možda će želeti promene i neke nove ljude“, rekla je Gojković.

SNS će održati danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj će, prema najavama iz stranke, biti reči i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz SNS je najavljeno da će predsednik stranke i premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh