• Novosti online

  Goran Miljković ponovo predsednik opštine Bela Palanka

  14502019_10209396048450429_673280639_n

  14508766_10209396049650459_1491485514_n

  Održana je konstitutivna sednica SO Bela Palanka.

  Na početku sednice predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Đurić pročitao je izveštaj opštinske izborne komisije o održanim lokalnim izborima u Beloj Palanci.

  Nakon izbora i izveštaja verifikacionog odbora potvrđeni su mandati svih 29 odbornika.

  Na konstitutivnoj sednici usvojen je poslovnik o radu Skupštine, a većinom glasova za predsednika SO Bela Palanka izabran je Aleksandar Pejčić a za sekretara Skupštine Tiosav Pešić.

  Nakon konstitutivne sednice održana je i prva sednica SO Bela Palanka na kojoj je za predsednika opštine Bela Palanka izabran Goran Miljković, a za zamenika predsednika opštine Miroslav Marinković.

  Skupštinsku većinu u Beloj Palanci čine 24 odbornika Srpske napredne stranke.’’Postavili smo ispred sebe ciljeve i zadatke da Belu Palanku uklonimo sa liste nerazvijenih opština. Naš plan jeste obiman i ambiciozan i potrebno je mnogo posla da se ostvari.

  Najbitniji je lokalni-ekonomski razvoj i mi ćemo uz veliku podršku Vlade RS i premijera Aleksandra Vučića u prvoj godini mandata dovesti investitora, izgraditi fabriku, što će omogućiti otvaranje 300 radnih mesta“, rekao je Miljković.

  On je dodao da turizam i poljoprivreda čine ekonomsku šansu Bele Palanke i da će u naredne 4 godine lokalno rukovodstvo raditi na razvoju ovih oblasti uz pomoć resornih ministarstava.

  ’’Mi smo već krenuli sa sprovođenjem mera u cilju razvoja preduzetništva a neće izostati ni ulaganja u infrastrukturu, socijalnu zaštitu, obrazovanje,’’ – rekao je novoizabrani predsednik opštine Goran Miljković koji je istakao da su svi planovi usmereni na stvaranje što boljih uslova za život Belopalančana, naročito mladih koji će moći da ostanu u svom gradu, rade i osnuju porodice.

  Na prvoj sednici skupštine izabrano je i 7 članova Opštinskog veća i to Dragan Živković, Rade Mladenović, Ivana Stanković, Bojan Stamenković, Dragan Đurić, Aleksandra Despotović i Marija Anđelković.

  NOVOSTIDANA.RS

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com