Južna Srbija

ГОРЊИ КРУПАЦ: ЗАПАЛИЛИ СЕБИ ДОМ ДА ИМ РИЈАЛИТИ “С ТАМАРОМ У АКЦИЈИ ИЗГРАДИ НОВУ КУЋУ“

 

 

Pozar kuca izgorela     Војкан Радојковић и његова породица 15 дана спавају испод дрвета јер им је у пожару изгорела кућа у Горњем Крупцу. Полиција поднела кривичну пријаву против Радојковића због сумње да је сам подметнуо пожар.

 

Горњи Крупац – Војкан Радојковић (53) из Горњег Крупца, његова невенчана супруга Радмила Живковић (65) и њен син Мирко Мијатовић (26) већ 12 дана немају кров над главом.

Спавају на отвореном, испод јабуке, недалеко од потока у засеоку Селиште, у Горњем Крупцу, у околини Алексинца.

У пожару 23. јуна изгорела им је стара кућа коју је изградио Војканов отац. Уз чињеницу да је остао без дома, Војкан ће морати да се суочи и са кривичном пријавом јер полиција сумња да је управо он подметнуо пожар.20170704_101951

– Све нам је изгорело за мање од два часа, каже Војкан Радојковић. – Не знам шта је изазвало ватру. Пожар је избио у ходнику куће, пола часа после поноћи 23. јуна. Изгорео је кров, све је уништено.

Ради се о старој кући изграђеној још 1938 године. Зидови су од сламе, дрвета и земље. Ватра се брзо ширила. Дошли су ватрогасци из Ниша, после неколико сати су угасили пожар, али у кући више не можемо да живимо. Сада смо буквално на отвореном, испод дрвета и цираде.

Војканова невенчана супруга са сузама у очима показује у каквим условима живе.

20170704_102137– Када пада киша сакријемо се испод дрвета, сакупимо се испод ових најлона и цирада, каже Радмила Живковић. – Шта ћемо да радимо када буде хладније?

Од Центра за социјални рад у Алексинцу смо добили 8000 динара за месец дана, то је комплетна помоћ. То нам није довољно ни за седам дана. Ваљда има још добрих људи који ће нам помоћи.

Немамо ни за храну, ни за лекове. Прикупимо понешто из баште за два оброка дневно. Обично имамо само кромпир који спремимо на ватри, у овом старом тигању који смо нашли. Преживљавамо захваљујући башти коју смо посадили. Комшије су нам дале семе и расад, хвала им на томе.

Радмила Живковић тврди да је помоћ тражила на многим адресама, од општине Алексинац до Владе Србије.

– Нашла сам, уз помоћ комшија, број телефона Владе Србије. Звала сам, испричала шта нас је снашло. За сада нас нико није обишао, никакву помоћ нисмо добили.

Војкан каже да када је могао, помагао је свима, сада не може ни себи.20170704_102457

– Идем радим за надницу свакоме коме је потребан физички радник, рекао је Радојковић.

– Ја и мој пасторак Мирко, не бирамо посао, иако је он недавно повређен ножем у тучи и још се није опоравио. Најтеже ми је када немамо новац за лекове, а сви смо болесни. Свака помоћ нам је добродошла.

Гледали смо на телевизији како људима граде куће, помажу на разне начине. Ваљда ће и нама неко изаћи у сусрет, да не останемо до зиме испод јабуке.

Nis, policija, foto M.PЗнам да у селу постоји једна празна кућа чији је власник преминуо пре пет година, а нема наследника и нико је не користи. Можда би то био спас за нас, па људи смо ваљда.

Међутим, постоји и друга страна медаље. Наиме, из извора блиских полицији и Основном јавном тужилаштву у Алексинцу, сазнали смо да је против Војкана Радојковића поднета кривична пријава због лажног пријављивања Н.Н. лица за изазивање опште опасности.

Полиција је оперативним радом утврдила да је због свађе око девојке, мештанин Горњег Крупца, претио Војкану.

Викао је, да ако његов пасторак Мирко, не остави на миру његову рођаку Тању, да ће му запалити кућу. То је Војкану, по налазима истражних органа, дало идеју да запали своју стару кућу, за то оптужи друге и од државе тражи нови дом. Полицији је одмах било сумњиво што ствари из куће нису изгореле.

Оперативним радом полицајци су утврдили да су Војкан и његова невенчана супруга Радмила такође планирали да изазову сажаљење јавности како би им нову кућу изградили донатори или у телевизијском ријалитију “С Тамаром у акцији“.

 Саслушавањем Војкана Радојковића и чланова његове породице утврђено је да су они сами запалили кућу.

То је Војкан признао полицији 26. јуна и због тога је против њега поднета кривична пријава.

Љ.П.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh