• Politika

  Gornji Milanovac: Zeleni doveli SNS na vlast

  gornji milanovacFoto: Ilustracija MONDO

  Na konstitutivnoj sednici kojom je predsedavao najstariji odbornik dr Miro Lazarević, izabrani su predsednik Skupštine opštine, njegov zamenik i sekretar lokalnog parlamenta.

  Iz republičke u opštinsku skupštinu

  Za predsednika opštine tajnim glasanjem izabran je Dejan Kovačević (SNS), njegov zamenik biće Jadranka Dostanić. Izabrano je i 11 članova opštinskog veća. Novoizabrani predsednik opštine Dejan Kovačević nalazi se na čelu gornjomilanovačkih naprednjaka od 2014. godine. Rođen je 1979. godine, završio je industrijski menadžment, zaposlen je u DDOR Novi Sad, a trenutno na mestu direktora Filijale u Kragujevcu. U prethodnom periodu bio je narodni poslanik u republičkom parlamentu.

  Predsednik gornjomilanovačke skupštine je Aleksandar Jevtović iz SNS, zamenik predsednika skupštine Boško Milovanović (NS), dok je na mesto sekretara izabrana Tijana Radivojević (SNS).

  Nezadovoljni socijalisti su nakon polaganja odborničke zakletve napustili skupštinsko zasedanje pravdajući ovakav postupak, kako tvrde, pritiskom na odbornike od strane SNS.

  „Predsednica Zelene stranke Slavica Vasilijević, koja je jutros podržavala SPS, u 10 sati promenila je mišljenje i prešla kod naprednjaka“, tvrdi predsednik OO SPS Jovica Carević.

  Sa druge strane, Vasilijevićeva negira Crevićeve tvrdnje.

  „Tačno je da smo razgovarali sa svima i žao mi je i teško što je Zelena stranka jezičak na vagi, ali pitam da li smo trebali da dozvolimo da se u Gornjem Milanovcu uvodi privremena uprava, ili da dođe do novih izbora. To nije u interesu građana“, rekla je Tanjugu Vasilijević, čija stranka je stranka slovačke manjine i u novom skupštinskom sazivu ima dva odbornika.

  Novo skupštinsko zasedanje usledilo je 15 minuta nakon završetka konstitutivne sednice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com