Gradovi

Govor mržnje hrvatskog voditelja Marka Juriča

ZAGREB – Marko Jurič, voditelj emisije Markov trg na hrvatskoj Z1 TV, šokirao je deo gledalaca govorom mržnje, kada je pri odjavi upozorio građane na oprez, posebno žene sa decom, kada prolaze pored pravoslavne crkve na Cvetnom trgu gde, kako je rekao, stoluje četnički vikar.

Zbog poslednjih Juričevih izjava i širenja mržnje glavni urednik TV Studenta, poznati filmaš i novinar Igor Mirković je na svom Fejsbuk profilu objavio da je protiv voditelja podneo prijavu zbog širenja mržnje, preneo je portal Index.hr.

„Upravo sam podneo prijavu Agenciji za elektronske medije zbog emisije Markov trg televizije Z1, zbog širenja govora mržnje u odjavi (urednik poziva gledatelje da budu oprezni kada prolaze Cvjetnim trgom, jer je tamo pravoslavna crkva u kojoj su četnici koji im mogu nauditi)“, naveo je Mirković i dodao:

„Nikada nisam molio da se bilo koji moj post deli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svako od vas, ko oseća potrebu, može podneti sličnu prjavu. Uzeće vam pet minuta vremena, a osećaćete se bolje“.

Inače, Jurič je u sekretarijatu novoosnovanih Hrvatskih novinara i publicista, koji su predstavljeni kao snažan pandan Hrvatskom novinarskom društvu.

A od javljujući spornu emisiju, Jurić je rekao:

„Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini Crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šetate Cvjetnim trgom, pogotovo majke s decom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniru svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu“.

Jurič još i predložio da bi možda bilo dobro da se to mesto obeleži tablama na kojim bi pisalo: „Pazi oštar četnik u blizini“.

Foto skrinšot Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh