Gradovi

Grad Beograd: Nije doneta odluka o izmeštanju golf terena

BEOGRAD – Grad Beograd saopštio je večeras povodom navoda Golf kluba Beograd da je predloženo uklanjanje golf terena sa Ade Ciganlije, da nije doneo nikakvu odluku o izmeštanju golf terena i da su razgovori o njihovom ostanku na tom prostoru u toku.

„Ovi sadržaji imaju veliki značaj za Grad Beograd i zbog toga je gradonačelnik već razgovarao sa predsednicom upravnog odbora kluba, a već sledeće nedelje biće organizovan i poseban sastanak na ovu temu. Grad će dati sve od sebe da se ovi tereni zadrže i otvoreni smo za svaku vrstu dogovora koja će omogućiti da nastavi da postoji jedan vrlo kvalitetan sadržaj od koga Beograd samo može da ima koristi“, rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Folić je naglasio da su razgovori tek ispred nas, kao i da je dobra volja Grada Beograda nesporna i od toga ne treba praviti nikakve afere.

„Tim pre što je plan za uređenje Ade Ciganlije u izradi skoro deset godina i što je u toku javna rasprava na kojoj svako može da učestvuje i da svoje viđenje po tom pitanju“, rekao je Folić.

Golf klub Beograd je prethodno večeras saopštio da je neprijatno iznenađen i zatečen nacrtom Plana detaljne regulacije na sajtu Grada Beograda, kojim je predloženo uklanjanje golf terena sa Ade Ciganlije. „Kao centralni problem navedeno je potencijalno zagađenje vodoizvorišta. Sasvim smo sigurni da mi nismo zagađivači, jer bi u suprotnom, u prethodnih 13 godina koliko smo na Adi, nadležne službe za zaštitu vodoizvorišta već reagovale“, poručili su iz Golf kluba Beograd.

U saopštenju se napominje i da je izmeštanje terena nemoguće. „Golf teren može samo da se uništi i izgradi novi. U pitanju je gradsko dobro, a Zavod za urbanizam hoće da uništi nešto što je neko drugi dao gradu. Nije logično rušiti ono što je urađeno po strogim svetskim standardima. Golf klub Beograd je član GEO (organizacija koja se bavi zaštitom životne sredine na igralištima za golf) i pridržava se najviših svetskih standarda o očuvanju životne sredine“, dodaje se, između ostalog u saopštenju.

Foto Tanjug, S. Ilić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh