Gradovi

Grad Beograd obezbedio sredstva za besplatne obroke

BEOGRAD – Grad Beograd je obezbedio odgovarajuća novčana sredstva za sve korisnike besplatnih obroka, kako ne bi došlo do zastoja u isporuci obroka za narodne kuhinje, a istovremeno ispoštovale i sve procedure u skladu sa zakonom.

Nijedan korisnik neće ostati uskraćen, već će dobiti novčanu nadokandu u protivvrednosti obroka, u zavisnosti od broja članova porodice, saopštio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Tako će, primera radi, četvoročlana porodica dobiti nešto više od 20.000 dinara samo za ishranu.

„Ovim se potvrđuje da sadašnja gradska vlast, kao i uvek do sada, u kratkom roku iznađe odgovarajuće rešenje, zasnovano na zakonu, čime se osigurava preko potreban kontinuitet u ostvarivanju prava. Navedeno jasno pokazuje da grad uvek nađe načina da pruži sigurnost i zaštitu svojim najsiromašnijim sugrađanima, koji su jedan od prioriteta odgovorne politike“, navodi se u saopštenju.

Prioritetan zadatak socijalne politike grada jeste briga o najsiromašnijim građanima naše prestonice.

Kao odgovorna vlast koja nastoji da na najbolji način zaštiti socijalno-materijalno ugrožene kategorije stanovništva, grad obezbeđuje ostvarivanje različitih prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite. Jedno od ovih prava predstavlja i pravo na besplatan obrok, koje u ovom trenutku ostvaruje više od 10.600 korisnika.

„Od velikog značaja za sve korisnike je da besplatni obroci budu obezbeđeni u kontinuitetu. Preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu oni se isporučuju na 50 distributivnih punktova narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava. Da bi obrok došao do korisnika, potrebno je ispuniti niz složenih procedura, uključujući i postupak javne nabavke, čije trajanje nije uvek moguće predvideti“, dodaje se u saopštenju.

Tokom sprovođenja postupaka, a uz striktno poštovanje zakonskih okvira, može doći do zastoja u njihovom efikasnom okončanju, što se direktno odražava na redovnost isporuke besplatnog obroka korisnicima.

U ovom trenutku nije bilo moguće nastaviti sa isporukom besplatnih obroka, niti obezbediti pakete hrane, budući da i jedno i drugo zahteva dugotrajne procedure. Zbog toga je Sekretarijat za socijalnu zaštitu iznašao rešenje i obezbedio novčana sredstva za sve korisnike besplatnih obroka.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh