• BG

  Град Београд поклонио све службене аутомобиле

  Град Београд не поседује више ниједан аутомобил, стари су поклоњени локалним самоуправама у Србији, а за потребе Града Београда ће бити изнајмљивани, поручио је данас за Танјуг заменик градоначелника Горан Весић.

  Град Београд, истиче Весић, није купио ни један нови аутомобил.

  „Ми смо прва локална самоуправа у Србији која је донела одлуку да више нема аутомобиле у власништву”, рекао је Весић и додао да је стотинак аутомобила, колико је поседовао Град Београд, расходовано, а један део је поклоњен локалним самоуправама у Србији.

  Град Београд је, каже заменик градоначелника, одлучио да изнајмљује аутомобиле за своје потребе.

  „То је пракса и у већини земаља Европске уније, јер више не желимо да град буде власник аутомобила.

  То значи да ћемо их мењати на сваких пет година са новим аутомобилима што је пракса у развијеним земљама света.

  Град Београд ће на овај начин штедети, јер неће плаћати трошкове одржавања, резервних делова и оштећења”, рекао је.

  Упитан зашто баш аутомобиле компаније Ауто Чачак, заменик градоначелника је рекао да градска управа нема право нити моћ да одлучује ко ће се јавити на јавни оглас, који је био отворен за све компаније.

  „Оно што је важно истаћи, аутомобили, које ћемо изнајмљивати и који ће донети уштеде Граду Београду, нису за градске функционере, већ се купују за комуналну полицију, градске инспекције, те за градске секретаријате, јер постоји велики број службеника који раде на терену”, рекао је Весић.

  Додао је да он лично од 2014. године вози свој приватни аутомобил, није, каже, користио ни старе градске аутомобиле, па неће ни нове.

  Весић је најавио да ће до краја године бити објављен тендер и за лизинг компјутерске опреме, тако да Град Београд неће бити више ни власник компјутера.

  „Све што има везе са компјутерском опремом као што су штампачи, рачунари, ми ћемо изнајмљивати, јер нема разлога да локална самоуправа буде власник тога, а при том ћемо уз смањење трошкова увек имати нову опрему, која неће бити застарела и која ће омогућавати ефикасно решавање проблема наших суграђана”, рекао је Весић.

  Извор: Политика

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com