Gradovi

Grad Karlovac: Spomenik je srušen slučajno i biće popravljen

KARLOVAC – Zvaničnica gradske uprave Karlovca Ivana Brezović saopštila je danas da je „izvođač radova slučajno oštetio spomenik žrtvama fašizma“ i da je o tome odmah obavestio Grad Karlovac“, prenosi portal Novi list.

Ona je tako reagovala povodom informacija da je na Jevrejskom groblju u Karlovcu srušen i poslednji antifašistički spomenik u okviru radova koje je naručio grad Karlovac, što je preneo „Novi list“.

Gradske službe Grada Karlovca tvrde da je izvođač radova na karlovačkom Jevrejskom groblju slučajno oštetio spomenik žrtvama fažizma i da će izvođač snositi sve troškove njegove popravke i sanacije.

Pre nekoliko dana portal je izvestio da je firma „Kolos“ na tom groblju razbila i srušila poslednji preostali karlovački spomenik antifašistima.

Spomenik je srušen tokom radova na sanaciji klizišta iznad groblja, a radove je naručio Grad Karlovac.

Na spomeniku su bili uklesani stihovi hrvatskog pesnika Vladimira Nazora.

Kako penosi riječki list, na licu mesta vidljivo je da je spomenik prelomljen na pola i ostavljen tako, a samo nekoliko metara dalje nalazi se buldožer izvođač radova.

Najnovije rušenje spomenika antifašistima nije prva kontroverza oko radova koje je na Jevrejskom groblju naručio grad Karlovac.

Pre dva meseca u javnost je procurelo da se u sklopu radova zbog polaganja cevi namerava prekopati masovna grobnica sa posmrtnim ostacima dvadesetak boraca, podseća list.

Foto/Freeimages.com, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh