• Gradovi

  Grad ne dozvoljava opoziciji šatore ispred parlamenta

  PODGORICA – Predstavnici opozicionog Demokratskog fonta najavili su novi antvladin protest za sutra u 18 sati u Podgorici i poručili da, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za formiranjem prelazne vlade i raspisivanjem fer i demokratskih izbora, oni će ponovo kampovati ispred zgrade parlamenta.

  Iz Gradske uprave, međutim, poručuju da im to neće biti dozvoljeno.

  Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Podgorica Marko Rakočević rekao je da Demokratskom frontu neće biti dozvoljeno da postavi šatore ispred Skupštine Crne Gore. On smatra da je to potpuno neutemeljen zahtev, koji nema uporište u pravnom sistemu.

  Rakočević je za podgorički Dan kazao da Front, ukoliko želi, od MUP-a može da dobije odobrenje za organizovanje javnog okupljanja, ali da ni u kom slučaju to ne znači da može da računa na postavljanje šatora.

  „Potrebno je pojasniti da naše zakonodavstvo ne poznaje kampovanje na javnim površinama. Ako to bude opet urađeno, ti šatori će biti uklonjeni, kao što je to rađeno i ranije. Moraju se obezbediti komunalni red i bezbednost, u skladu sa zakonom. Svako drugačije postupanje biće sankcionisano, jer je to naša obaveza“, rekao je Rakočević, prenela je RTCG.

  On je kazao da tvrdnje organizatora protesta da MUP dozvoljava ta okupljanja ne mogu da budu osnov za postavljanje šatora na javnoj površini, konkretno na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta. Kako je istakao, svako odobrenje MUP-a ima vremenski raspored od kada do kada ta okupljanja mogu trajati.

  „U ovom slučaju, to odobrenje je jasno definisano i ne odnosi se na bilo kakvo kampovanje, te je stoga jedina opcija da se postupi u skladu sa zakonom. Kao što je i ranije isticano u javnosti, postoji mogućnost organizacije kampovanja isključivo sportskog karaktera, a to se definitivno ne odnosi na politička okupljanja“, saopštio je Rakočević.

  Foto Tanjug, video/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com