• Ekonomija

  „Građani, pomozite da sprečimo utaju poreza“

  porez utajaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  „Moramo od nekog da uzmemo pare (porez), ljudi to ne razumeju. Potrebna nam je pomoć, da građani shvate i da nikada niko ne štiti nekoga ko pravi poreske prekršaje. Ako nisi platio porez i imaš neprijavljene radnike, ne može da te brani niko na kugli zemaljskoj“, rekao je Vučić.

  Premijer se osvrnuo na podatke Inspekcije rada i Poreske uprave u poslednje četiri nedelje i rekao da su oni pokazali da postoje ulice u kojima rade restorani i kafane, ali u kojima niko ne izdaje fiskalne račune.

  „Imate i ulice u kojima svi izdaju fiskalne račune. Zato ćemo videti kako i na koji način da kaznimo one koji to ne rade, da ta kazna bude veća, a istovremeno da nađemo način da nagradimo i da pomognemo one koji regularno plaćaju sve i nemaju problem sa zakonom“, rekao je premijer.

  Premijer je rekao da je situacija bolja nego što je bila, a biće potrebno još pet godina da to bude kao što bi trebalo.

  Prema njegovim rečima, u Vojvodini je fiskalna disciplina lošija nego u Beogradu, u lošije nego u prestonici je i u centralnoj Srbiji.

  NA CRNO ZATEČENO 19.189 RADNIKA

  Prema rečima premijera, u poslednjih godinu i po dana bilo 84.000 inspekcijskih kontrola, tokom kojih je 19.189 osoba zatečeno u radu na crno.

  Otkriveno je i 319 neregistovanih privrednih subjekata sa 538 osoba na radu na crno, a podneto je i oko 8.000 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

  „Sigurno ih ima i više. Međutim, znate kako to ide kod nas, nekad inspektore potkupe, nadam se da je ta žalosna praksa sve manja“, rekao je Vučić na sastanku sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse u Srbiji.

  Kako je naveo, nakon te kontrole, radni odnos je zasnovalo 15.651 osoba.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com