Gradovi

Građani Sunčanog brega dobili javni prevoz

Nova GSP linija 505

BEOGRAD – Autobuska linija 505 je produžena i ubuduće će povezivati Miljakovačke staze i Sunčani breg, naselja u Rakovici koja do sada nisu imala javni prevoz, a gradski menadžer Goran Vesić je najavio da će u narednih nekoliko nedelja biti objavljen tender za izgradnju fekalne kanalizacije u Sunčanom bregu.

Podsetivši da u Beogradu postoje naselja koja nemaju ni prevoz ni kanalizaciju, Vesić je rekao da je Sunčani breg jedno od takvih naselja.

„Očekujemo svakog dana da dobijemo saglasnost Ministarstva građevine tako da se nadam da ćemo u narednih nekoliko nedelja objaviti tender kao Grad Beograd za izgradnju fekalne kanalizacije u neselju Sunčani breg“, rekao je Vesić novinarima u tom naselju.

Kako je precizirao, za taj posao je u budžetu Grada odvojeno 200 miliona dinara.

Sa izgradnjom fekalne kanalizacije će se početi čim se završi tender koji će, kako je rekao Vesić, trajati nekoliko meseci.

„Građani ovog naselja mogu da budu uvereni da ćemo uz pomoć opštine i ljudi koji žive ovde svake godine rešavati problem po problem i da će na kraju ovo mesto zaista imati sve ono što treba da ima jedan deo Beograda u 21. veku, sve normalne uslove za život i rad“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić se zahvalio Gradu Beogradu i istakao da je produženje linije 505 veoma važno jer su time građani Sunčanog brega povezani sa ostalim delom opštine Rakovica i Beogradom.

„Saradnja sa Gradom je za sada dobra, a nadam se da će ubuduće biti još bolja“, rekao je Kocić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh