• Novosti online

  Građanski preokret: Konzorcijumu 67,5 miliona dinara za fabriku vode u Zrenjaninu

  Zrenjaninske vlasti odlučile da uplate 67,5 miliona dinara konzorcijumu sastavljenom od tri mikro pravna lica.

  Iznos koji grad namerava da uplati premašuje 50 odsto ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru iz 2015. godine po kome investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad plaća samo uslugu prečišćavanja vode.

  Gradska vlast u Zrenjaninu odlučila je prošle nedelje da iz budžeta grada uplati 67,5 miliona dinara konzorcijumu koji gradi „fabriku vode“, a koji se sastoji iz tri mikro pravna lica s ukupno šest zaposlenih i kapitalom od 128,2 miliona dinara.

  Jedan član konzorcijuma nije podneo zakonom obavezni redovni godišnji finansijski izveštaj za 2018. godinu, a jedan član konzorcijuma je imao račun u blokadi tokom oktobra 2018. godine. Radi se o tri povezana pravna lica koje imaju sedište na istoj adresi i zajedničkog zakonskog zastupnika.

  Iznos koji gradska vlast namerava da uplati konzorcijumu koji gradi „fabriku vode“ premašuje 50% ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru koji je zaključen 2015. godine, po kome isključivo investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad preko svog javno-komunalnog preduzeća plaća samo uslugu prečišćavanja vode.

  „Fabrika vode“ je navodno završena, ali ne radi zbog popravke delova koji su se pokvarili tokom probnog rada.

  Građanski preokret smatra da je u pitanju organizovani pokušaj nanošenja štete budžetu grada od strane gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predraga Bodiroge i zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi „fabriku vode“ Nenada Obradovića, zarad sticanja protivpravne imovinske koristi.

  Građanski preokret

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com