• BG

  Građanski preokret pisao Ambasadi Italije u Beogradu povodom problema s preradom vode za piće u Zrenjaninu

  Građanski preokret se danas pismom obratio Ambasadi Italije u Beogradu povodom problema s preradom vode za piće u Zrenjaninu.

  Tekst pisma u celini:

  Ambasadoru Italije u Srbiji, gospodinu Karlo Lo Kašu

  Poštovana ekselencijo,

  U Zrenjaninu je 12. februara 2015. godine, u prisustvu tadašnjeg ambasadora Italije Đuzepe Manca i pod italijanskom zastavom, potpisan ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

  Ugovor su potpisali zrenjaninsko Javno komunalano preduzeće “Vodovod i kanalizacija” i italijanska kompanija “Gruppo Zilio” u čije ime su potpisivanju prisustvovali državljani Italije Alesandro Đovani i Roberto Bausani.

  Tom prilikom, tadašnji ambasador Italije u Srbiji, ekselencija Đuzepe Manco izjavio je “da je ovo još jedna saradnja Zrenjanina s italijanskom privredom, da ovde ima još italijanskih firmi i da su svi zadovoljnim privrednim ambijentom.

  Firma “Zillio” ne donosi samo čistu vodu, već nosi i novi model finansiranja. Nadam se da će projekat biti od koristi kako Zrenjaninu, tako i okolnim mestima”. (izvor citata: https://www.ekapija.com/news/1072220/voda-po-italijanskoj-tehnologiji-grad-zrenjanin-potpisao-ugovor-sa-kompanijom-zilio)

  O ovom događaju izvestili su svi nacionalni, regionalni i lokalni mediji, što se i danas lako može utvrditi pretragom na internetu.

  Iako je tom prilikom, u februaru 2015. godine, dato javno obećanje da će postrojenje za preradu pijaće vode početi da radi za osam meseci, a tako je zapisano i u ugovoru, to postrojenje ni danas ne funkcioniše.

  Naprotiv, ta investicija se pretvorila u veliku ujdurmu i noćnu moru Zrenjanina i svih njegovih stanovnika.

  Višegodišnje kašnjenje u izgradnji postrojenja, zatim nemogućnost da radi po važećem zakonu, i konačno utvrđena nesposobnost postrojenja da prečisti vodu prema propisanim standardima i u potrebnoj količini, rezultat su te “italijanske investicije”.

  Molimo Vas da iskoristite svoj autoritet i uticaj kako biste doprineli razrešenju ovog velikog problema ukoliko je postrojenje za preradu pijaće vode u Zrenjaninu zaista italijanska investicija i širenje italijanske privrede u Srbiji. Ukoliko to nije slučaj, molimo Vas da o tome odmah i rezolutno obavestite javnost.

  Građanski preokret

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com