• Novosti online

  Грађевинске машине окупирале Трг републике

  Ако се доскора пешака и могло већином улица око Трга републике, последњих недеља, откако је почела друга фаза обнове, пешацима је избор знатно сужен. Пешачки коридори сада постоје од угла улица Браће Југовић и Македонске па даље према Коларчевој и Теразијама, као и око Дома штампе и у улицама око „Стакленца”. Али, преко доскорашњег коловоза од Народног позоришта ка Коларчевој више не може да се прелази.

  Да надлежни заиста желе да убрзају радове на тргу и око њега, који су крајем прошлог августа орочени на 420 дана, може се закључити на основу тренутне слике. Мајстори су увелико раскопали коловозни слој у Македонској до Улице браће Југовића. Ту тешка машинерија тренутно уклања стари слој и старе инсталације. Без асфалта је већ остала и деоница од бивше зграде „Југоекспорта” до угла са Француском, као и део Коларчеве. За разлику од јесени и зиме када су на тргу могли да се преброје сви мајстори и тек по нека машина, сада је више њих на неколико фронтова. Осим у Македонској и код „Стакелнца”, багерише се и у Коларчевој, ка Француској, а врло је живо и на централном делу трга који још није комплетно поплочан.

  Ипак, иако је прошло више од пола зацртаног пута, односно скоро осам месеци откако су радови кренули, најзахтевнији део посла тек предстоји. Централни део трга је углавном поплочан, али пред мајсторима је још доста задатака – уклањање старих слојева са доскорашњг коловоза, сређивање инсталација, постављање нове подлоге, нови улични мобилијар… Идеја надлежних је да главнина радова, уместо раније најављеног рока у октобру или новембру, ипак буде окончана до 1. септембра како би до почетка нове школске године трг саобраћајно продисао.

  Политика

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com