• Novosti online

  Градоначелница Супетра ускратила подршку навијачима

  Срамотни инцидент догодио се јуче у раним јутарњим сатима у улици Хрватских великана у Супетру на Брачу, у којем је суделовало више особа. Полиција је утврдила да је више особа напало пет млађих особа (26-годишњака, 26-годишњакињу, двојицу 21-годишњака и једног 22-годишњака), које су том приликом лакше озледили.

  Убрзо после догађаја у Супетру је ухапшен 22-годишњак, због сумње да је суделовао у нападу и том приликом озледио 26-годишњака. Код 22-годишњака је утврђена да је био под дејством алкохола, преноси Јутарњи лист.

  Према сазнањима Далматинског портала, нападнути су сезонски радници, тројица младића из Славоније, девојка из Вараждина и Брачанин. Њему је сломљен нос, а озледе су задобили и остали. Тврде да су нападнути на националној основи.

  На овај догађај јутрос је реаговала супетарска градоначелница Ивана Марковић, пише Далматински портал.

  – Испред Града Супетра и у своје име оштро осуђујем напад који се догодио у нашем Граду где су страдала четири младића и једна девојка, од којих је и један наш Супетранин. Сваки чин насиља према било коме је једноставно неприхватљив, а поготово да се овако нешто деси јер неко припада другој националности или прича неким другим језиком. Град Супетар је одувек био и биће толерантан и отворен Град за све који желе да дођу и посете наш Град, да у њему раде или живе. Оно што ме теши је да нико од нападача није био из Супетра. Ипак, остаје горак траг јер се овај напад десио у нашем Граду. Такође, како су нападачи били учесници или посетиоци Торцида Купа (иако се напад није десио за време турнира) одлучила сам повући одлуку о донацији овом догађају јер Град Супетар не може да подстиче спортске догађаје чији учесници исказују мржњу. Такође, Град Супетар ће ускратити даље кориштење свих спортских терена у власништву Града за одржавање овога купа. Нашем Супетрану и свима осталима који су погођени овим нападом желим што брзи опоравак и апелујем на институције да најстроже казне починитеље без имало милости – стоји у саопштењу градоначелнице Супетара.

  Детаље овог инцидента изнео је повређени 26-годишњак за Далматински портал.

  – Враћали смо се кући после посла, прошли смо поред просторија Торциде Брач. Вероватно су чули ова два момка, они су Срби из Вуковара. Њих 15, 20 затрчало се према нама. Викали су: „Ди је Србин?” Напали су их и бацили на под и почели да их шутирају. Девојка је легла на свог пријатеља, наставили су тући и њега и њу. Ја сам стајао са стране. Питао сам: „Је ли ово потребно?” Добио сам ударац шаком у нос. Да није налетео таксиста, убили би нас. Почео је да свира, а они су се разбежали – испричао је повређени 26-годишњак за Далматински портал.

  У нападу на младе Србе у Супетру повређен је и супетарски ватрогасац.

  – Ми, ватрогасци добровољног ватрогасног друштва Супетар најоштрије осуђујемо физички напад на нашег члана Тому Доманчића који се у Супетру догодио у недељу ујутро после фудбалског турнира Торцида куп.

  Поштујући ватрогасна, хришћанска и људска начела хуманости, заштите и помоћи слабијима Томо се супроставио групи од петнаестак момака који су напали, бацили на под и почели да шутирају тројицу сезонаца из Славоније и девојку из Вараждина и на крају је завршио у сплитском КБЦ-у са вишеструком фрактуром носне кости.

  ДВД Супетар се својим целокупним деловањем увијек залагао за толеранцију и ненасиље и у том је смеру од својег оснивања до данас одгајао генерације својих чланова те овим путем бескомпромисно осуђује свако насиље на било којој основи. Видимо из новинских написа да су полицијски службеници у истраживању овог случаја били брзи и учинковити, а очекујемо и од Торциде да се о реченом инциденту јасно огласи, у супротном ћемо бити присиљени преиспитати своје даље суделовање у организацији супетарског Торцида купа. Нашем Томи желимо брз и успјешан опоравак, написали су.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com