Južna Srbija

Gradonačelnik Bulatović traži od Nišlija i žitelja Bele Palanke domaćinski odnos prema migrantima, građani ogorčeni

Divljana Niš

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je odluka o pretvaranju Dečijeg odmarališta Divljana u Centar za prihvat migranata privremenog karaktera.

Komentarišući negativne reakcije velikog broja građana Niša i Bele Palanke na pretvaranje dečijeg odmarališta u Centar za privat migranata, Bulatović je istakao da smo dužni da pokažemo domaćinski odnos prema njima.

„Te ljude je neka muka i nesreća naterala da pešače kroz našu zemlju.

Dužni smo da odgovorimo i međunarodnim obavezama, ali i da pokažemo jedan domaćinski odnos prema njima“, rekao je Bulatović novinarima.

On je podsetio da je grad proteklih godina ulagao ogromna sredstva u odmaralište u Divljani, ali dece tamo nije bilo jer su škole organizovale boravak na Zlatiboru, Kopaoniku i u drugim mestima.

„Zaposleni u Divljani imaće za vreme boravka migranata sigurne prihode. Zaostale plate biće im izmirene u narednih petnaestak dana i sa te strane biće zadovoljni“, naglasio je Bulatović.

Prema njegovim rečima država je preuzela brigu o odmaralištu u Divljani, a ugovor sa gradom važiće narednih godinu dana.

Izvor: Beta

1 Komentar

1 Komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh