Gradovi

Gradonačelniku dodeljeno Svetosavsko blagodarje UKS

Svetosavsko blagodarje za poseban doprinos unapređenju kulture za 2015, najveće priznanje koje dodeljuje Udruženje književnika Srbije (UKS), uručeno je danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom u Starom dvoru.

BEOGRAD – Svetosavsko blagodarje za poseban doprinos unapređenju kulture za 2015, najveće priznanje koje dodeljuje Udruženje književnika Srbije (UKS), uručeno je danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom u Starom dvoru.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, priznanje za poseban doprinos kulturi, a posebno književnosti, gradonačelniku su uručili predsednik UKS-a Radomir Andrić i član Vojislav Vukotić.

Zahvaljujući na priznanju Mali je istakao da je izuzetno zadovoljan obnovljenom saradnjom tog udruženja i Grada Beograda.

„Nastavili smo tradiciju redovnih jednogodišnjih susreta, koja je prekinuta pre 12 godina, sa najvećom i najstarijom književnom organizacijom u zemlji, koja iza sebe ima čak 110 godina postojanja i rada“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je obnova saradnje omogućila ostvarivanje zajedničkih projekata, koji su unapredili rad UKS-a, ali i kulturu Beograda.

„Razgovarali smo o planovima i dogovorili da grad i ove godine pomogne organizaciju Međunarodnih susreta pisaca, kao i Dana slovenske pismenosti, koji se obeležava 24. maja u slavu slovenskih svetitelja Ćirila i Metodija“, rekao je Mali.

Predstavnici UKS-a naglasili su da su zahvalni gradonačelniku i Gradu Beogradu na pomoći prilikom održavanja prošlogodišnjih Međunarodnih susreta pisaca, kao i na podršci projektu „Beogradski čitač”, kojem je UKS pokrovitelj.

Udruženje književnika Srbije svake godine dodeljuje Blagodarje institucijama, organizacijama i ličnostima koji su u skladu sa svojim mogućnostima, opredeljenjima i načinom rada i delovanja doprineli uspešnom radu UKS-a između dva Savindana.

Preview

SINISA MALI I RADOMIR ANDRIC

Slide

SINISA MALI

Slide

RADOMIR ANDRIC

Slide

SINISA MALI I RADOMIR ANDRIC

Slide

SINISA MALI I RADOMIR ANDRIC

Slide

SINISA MALI I RADOMIR ANDRIC

SINISA MALI I RADOMIR ANDRIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh