• Gradovi

  Gradski urbanista najavio završetak izgradnje bulevara za naselje ‘Beograd na vodi’

  Glavni gradski urbanista Milutin Folić je danas najavio završetak izgradnje novog bulevara sa šest traka za buduće naselje u izgradnji „Beograd na vodi“, kraj obale Save.

  Od kraja ove ili početka iduće godine ta saobraćajnica će biti još jedna veza Bulevara vojvode Mišića s Karadjordjevom ulicom. Na oba kraja novog bulevara biće po jedan veliki kružni tok.

  Bulevar će biti širok 40 metara i imaće razdelno ostrvo sa trostrukim drvoredom, biciklističkom stazom širokom tri metra i s parking mestima.

  „Saobraćajnica će zauzimati centralni deo Beograda na vodi i protezaće se dva kilometra po sredini novog naselja“, kao „alternativna saobraćajnica Savskoj ulici“, kazao je Folić.

  Gradska uprava je prenela da su radovi na toj novoj saobraćajnici počeli prošle godine, da je završeno nekoliko stotina metara, a u toku je izgradnja njenog centralnog dela.

  Folić je rekao da je u toku priprema tehničke dokumentacije za uredjenje Savske i Karadjordjeve ulice sa centralnim trgom ispred zgrade Železničke stanice, koja će do kraja godine postati „objekat kulture“.

  „Beograd se vraća pravilnoj urbanističkoj gradnji, što znači da se prvo donesu planovi, izgradi infrastruktura, pa tek onda zidaju stambeni i poslovni objekti“, ocenio je Folić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com