• Južna Srbija

  Градско веће Ниша сменило Владицу Ђурђановића са места директора ЈП Аеродорoм Ниш и Аеродрома “Kонстантин Велики”

  Градско веће Ниша сменило је Владицу Ђурђановића са места директора ЈП Аеродорoм Ниш и нишког Аеродрома “Kонстантин Велики”, због незаконитог повећања плата, чиме је, како је наведено, оштетио буџет Града.

  Kако су јавили локални медији, смену Ђурђановића је предложио Град Ниш као оснивач предузећа, а на основу извештаја Буџетске инспекције која је утврдила неправилности.

  Ђурђановић је наводно супротно закону повећао почетну основицу за плате за две трећине, чиме је направио проблеме буџету Ниша.

  Мењани су, како је речено на Већу, и систематизација и описи радних места, па је плата расла и са тим променама.

  Повећавао основицу за зараде за две трећине

  Заменик градоначелника Ниша Милош Банђур је на седници већа истакао да је аеродорм од 2015. до 2018. године повећао основицу за зараде за две трећине.

  – Најдрастичнији пример је један од шефова који је 2015. примао 50.000 днара, а након увећења основица зараде и промена назива његовог радног места зарада му је порасла на 100.000 динара – казао је Банђур.

  Он је рекао да је у протекле три године град Ниш из буџета исплатио аеродрому 276 милиона динара за инвестиције, зараде и текуће трошкове, а да је установљено да су 153 милиона отишла на зараде. ;

  – Они су се нерационално понашали буџетским средствима – истакао је Банђур.

  Он је рекао да се директор нишког аеродрома позвао на закон који ограничава раст зарада у јавном сектору, међутим, како је објаснио, тај закон се односи само на ваздухопловно особље запослено у Kонтроли летења Србије и Црне Горе.

  Инспекција свих

  Шефица одсека буџетске инспекције Споменка Милојевић казала је да ће јавном предузећу „Аеродром Ниш“ бити наложено да врати износ зарада које су прекомерно исплаћиване.

  – Уколико то не ураде милом, онда ће то морати судским путем – рекла је она.

  На седници већа је смењен и директор Јавног комунланог предузећа „Горица“ Игор Новаковић из истих разлога.

  Милојевићева је најавила да ће инспекција наредних месеци контролисати сва предузећа „јер сматра да није поштено да страда само онај који је ухваћен и пријављен, већ сви они који раде противзаконито“.

  Taнјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com