Novosti online

Грчка: ухапшени кријумчари, велика заплена оружја

Атина – Грчка полиција ухапсила је тројицу ирачких Курда са британским пасошима који су покушали да велику количину оружја пренесу у Турску. Реч је о тројици мушкараца од 35 и 40 година који су у караван возилу имали десетине хиљада метака, војничких појасева и ватреног оружја.

Према званичним информацијама грчке полиције реч је о лицима која се, установљено је после провере, не налазе ни у једној бази података осумњичених терориста нити криминалаца. Како је установљено они су у Грчку стигли из Италије, затим су трајектом прешли до Игуменице и одатле наставили пут према грчко-турској граници. Једног од њих, четрдесетогодишњег Курда са британским пасошем ухапсила је обалска полиција Алексанрдуполиса у моменту преласка границе. У возилу су приликом претреса пронађени четири војничка појаса са муницијом, осам двогледа и 200.000 метака. Дат је сигнал за узбуну и врло брзо, у руке полиције пали су и остали.

Друга двојица кријумчара ухапшена су на паркингу у луци Александруполиса и приликом претреса код њих је пронађено 18 пиштоља и 20.000 метака различитих калибара. За сада, полиција не располаже подацима о крајњој дестинацији и намерама кријумчара, као ни о њиховој припадности одређеној организацији, али се предпоставља да су повезани са џихадистима. Истовремено, грчка полиција поставља питање како је могуће да је караван натоварен толиком количином оружја мога да продје незапажено кроз европске земље које свакодневно говоре о строгој контроли.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh