Gradovi

Grubišić: Stabilna vlada za brže reforme

BEOGRAD – Profešor Beogradske bankarske akademije Zoran Grubišić ocenio je danas da bi vanredni parlamentarni izbori, koje je danas zvanično najavio premijer Aleksandar Vučić, mogli da dovedu do održivog rasta.

Grubišić je, u izjavi Tanjugu, objasnio da bi stabilna vlada, sa punim četvorogodišnjim mandatom, mogla brže da sprovede reforme koje će dovesti do održivog privrednog rasta.

On je ukazao da se takve odluke mogu posmatrati sa efektima na kratak i duži rok, a trebalo bi uzeti u obzir i nasleđene probleme i obaveze, zatečeno stanje, jer postoji kontinuitet u vođenju ekonomske politike.

Prema njegovim rečima, izbori ne bi uticali na obaveze koje je Srbija preuzela u programu sa MMF-om, jer to spada u nasleđene, već preuzete obaveze, koje se moraju poštovati,

„Obaveze su preuzete, tako da sve na šta smo se obavezali u dogovoru sa MMF-om ne bi trpelo zbog izbora. Tu nema zaostajnja“, rekao je Grubišić.

On je objasnio da će, na kratak rok, postojati određeni gubici, jer zbog izbora i neizvesnosti staju pojedini procesi.

„To gledaju i investitori, jer ne znaju kakvi će se potezi povući. Ali, ako bi se oformila stabilna vlada, koja bi dobila pun četvorogodišnji mandat, i koja bi mogla da sprovede reforme, dugoročni efekti bi mogli da nadoknade taj mali zastoj“, rekao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh