Gradovi

Grujović oslobođen optužbi za ubistvo, 10 godina za pljačku

Grujović opet osuđen na 10 godina zatvora

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je danas na 10 godina zatvora Nenada Grujovića, poznatog i kao Crni Gruja zbog razbojništva odnosno pljačke pošte na Novom Beogradu 2006. godine.

Istovremeno sud je njega i dvojicu njegovih saradnika oslobodio od optužbi za učešća u ubistvu radnika obezbedenja pošte Veska Babovića (29), u Ulici Jurija Gagarina u martu 2006. godine.

Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od izvršenja dela i naloženo mu je da po pravosnažnosti presude u bužet Srbije uplati četiri miliona dinara.

Grujoviću je danas ukinut i kućni pritvor i naloženo mu je da se svakog ponedeljka javlja policiji.

Njegovi saučesnii Vladimir Stanić i Vladimir Andrić oslobođeni su od optužbi za teško ubistvo i ukinut im je pritvor.

Ovo je druga prvostepena presuda Grujoviću, jer je prvu kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog razbojnišva i ubistva u decembru 2014. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu Grujović i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu.

Grujović je, inače, javnosti poznat i kao Srbin koji je prošle godine je po nalogu Evropskog suda za ljudska prava od države dobio odštetu od 6.000 evra, jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu još nije pravosnažno okončano suđenje.

Nakon odluke Evropskog suda, njemu je u septembru 2015. godine ukinut pritvor, ali je bio sproveden na izdržavanje kazne od pet meseci u zatvora, koja je međutim bila zastarela.

Od januara je bio u kućnom pritvoru, a od danas pravosnažnost presude čeka na slobodi.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh