• Kultura

  “ Гулини дани “ биће одржани од 19. до 24. марта 2018. године у Дому културе у Петровцу на Млави.

  Девета смотру глумачких остварења “ Гулини дани “ биће одржани од 19. до 24. марта 2018. године у Дому културе у Петровцу на Млави.

  Фестивал као и претходних година отвара домаћин – позориште “Бата Булић” премијером представе “Дај ми своју жену”, другог дана фестивала нам у госте стижу пријатељи из града Свети Иван Зелина (Република Хрватска), који ће се петровачкој публици претставити представом “Више среће други пут”. Трећи дан је резервисан за позориште Центра за културу “Масука” Велика Плана и представу “Виа Долорис”, затим стижу глумци Градског позоришта из Јагодине са представом “Идем у лов”.

  Претпоследње вече фестивала публика ће имети прилику да погледа позориште из Берана (Црна Гора) са представом “Последњи чин комедије смрти”, док ће девету смотру глумачких остварења “Гулини дани” затворити представа крушевачког позоришта “Буздован”.

  Овогодишња смотра добија на значају јер петровачко позориште обележава 110. годишњицу, што га сврстава у једна од најстаријих аматерских позоришта у нашој земљи. Тим поводом, у галерији Завичајног музеја у Петровцу на Млави посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу “ 110 година позоришног живота у Петровцу на Млави“ чије је свечано отварање заказано за 16. март 2018. године с почетком у 19 часова.

  Петровачки културни центар сваке године проширује круг својих сарадника и пријатеља, па се тако и ове године очекују гости и то из Аустријског културног форума и Центра за културу Палилула. У сарадњи са Аустријским културним форумом, галеријом “ Круг “ у Петровцу на Млави, а под покровитељством општине Петровац на Млави, у понедељак 19.03.2018. године с почетком у 19 часова свечано ће бити отворена изложба “ Густав Климт – претеча модерне „.

  Након отварања изложбе, с почетком у 20 часова следи отварање глумачке смотре „Гулини дани“.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com