Gradovi

Gusmanov advokat: Šon Pen treba da svedoči na sudu

MEKSIKO SITI – Advokat narko bosa Hoakina „El Čapa“ Gusmana izjavio je danas da bi glumac Šon Pen trebalo da bude pozvan da svedoči na sudu o članku koji je napisao posle sastanka sa Gusmanom, napominjući da Čapo nikada nije tvrdio da je glavni narko diler na svetu.

U intervjuu objavljenom u časopisu Roling stoun, Pen je napisao da je Čapo rekao da je jedano od najvećih svetskih snabdevača heroinom, metamfetaminima, kokainom i marihuanom, podseća Rojters.

Advokat Huan Pablo Badiljo je britanskoj agenciji rekao da Gusman to sigurno nije rekao.

Gusmanov moćni narko kartel Sinaloa krijumčari ogromne pošiljke kokaina i marihuane i proizvodi i transportuje metamfetamine i heroin, uglavnom u SAD, navodi agencija.

Za njim je izdata poternica u više američkih saveznih država, a njegov beg iz meksičkog zatvora u julu je veoma osramotio vladu predsednika Enrike Penja Nijeta i pogoršao odnose između SAD i Meksika.

Gusman je uhvaćen u petak, nakon pucnjave između njegovih pomagača i meksičkih marinaca u kući u obalskom gradu Los Močis, u državi Sinaloa. Tom prilikom je ubijeno pet kriminalaca, a još šest je povređeno.

Vlasti navode da su uspele da otkriju lokaciju na kojoj se nalazi Gusman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim imao Šon Pen.

Taj tekst je objavljen u subotu naveče na sajtu američkog časopisa „Roling Stoun“.

Mexico’s federal government via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh