• Novosti online

  Hakerski napad na letonsku društvenu mrežu

  Najveća letonska društvena mreža našla se danas na meti hakerskog napada kojim je poslata poruka na ruskom jeziku sa prokremaljskom sadržinom, u trenutku kada Letonci glasaju na parlamentarnim izborima i mogu izabrati da vladu formira proruska stranka.

  Rad društvene mreže je obustavljen i pokrenuta je istraga, rekao je njen protparol Janis Palkavnieks. Izvodjači napada i njegov cilj nisu poznati.

  „Očekivali smo takve incidente na dan izbora. Vlasti su bile pripremljene i istraga o hakerskom napadu je već počela“ rekao je šef letonske diplomatije Edgars Rinkevičs.

  Korisnici platforme Draugiem.lv su na svojim nalozima zatekli poruku na ruskom „Drugovi Letonci, ovo vas se tiče. Granice Rusije nemaju ograničenja“.

  Taj tekst podseća na slogane ruskih nacionalista koji su se pojavili posle pripajanja Krima, navodeći da će „Rusija stati tamo gde želi“ i da „Rusija može uvek izabrati zemlje s kojima će se graničiti“.

  Poruku hakera su pratile slike ruskih vojnika u zelenim uniformama bez oznaka, tenkova koji paradiraju Moskvom i nasmejanog predsednika Vladimira Putina.

  Prema poslednjim anketama, proruska partija Harmonija bi trebalo da bude najjača snaga u letonskom parlamentu i na čelu buduće vlade, ukoliko se udruži sa jednom ili dve populističke partije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com