• Hronika

  Хапшења у Електродистрибуцији и Служби за катастар у Нишу

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су раднице Службе за катастар непокретности у Нишу С. П, П. Д. и М. Ј, због  сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.

  Постоје основи сумње да су С. П. и П. Д, искоришћавањем службеног положаја, у намери да једном инвеститору прибаве противправну имовинску корист, након обраде документације израдиле Решење од маја 2015, којим је неосновано избрисан дотадашњи корисник права коришћења Студентски центар Ниш на локалу – пословном простору површине 387 м2 и констатовано да власник не може бити утврђен, а које је постало правоснажно у јуну исте године.

  По основу тако донетог  Решења, инвеститор је поднео захтев за упис права својине који је М. Ј., како се сумња, по ургенцији ставила у рад истог дана по правоснажности претходно донетог Решења и на основу документације израдила ново Решење којим се у листу непокретности уписује власништво у корист инвеститора, које постаје правоснажно у јулу 2015. године.

  Ова решења нису достављена Студентском центру Ниш и Граду Нишу, већ само инвеститору, иако је то била обавеза радника Службе за катастар непокретности по Закону о управном поступку, због евентуалног права на жалбу у законском року.

  На овај начин, Студентски центар Ниш оштећен је за око 1.000.000 евра, за колико је и прибављена корист инвеститору.

  По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати.

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су М. П, одговорно лице службе за пријем и контролу мерних места у Електродистрибуцији Ниш и радника А. Т, због  сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

  Постоје основи сумње да је М. П, прекорачењем граница службених овлашћења, више пута у периоду од 2014. до 2016. године наложио раднику ЕПС дистрибуције Ниш, А. Т. да врши умањење обрачуна неовлашћене потрошње појединим корисницима или да уопште не врши обрачуне, иако су били у обавези да то учине.

  На овај начин, ЕПС дистрибуција Ниш оштећена је за 2.084.288 динара.

  По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати.

  Љ.П.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com