• Južna Srbija

  ХАПШЕЊА У НИШУ ЗБОГ ПРИВРЕДНИХ ПРЕСТУПА

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу Вишег јавног тужилаштва у том граду, ухапсили су одговорно лице акционарског предузећа „Нишауто“ О.Ј. (62), због сумње да је починио продужено крвично дело злоупотреба овлашћења у привреди.

  Постоје основи сумње да је О.Ј., од почетка 2011. до јануара 2013. године, искоришћавањем свог положаја, ненаменски потрошио 40.218.527,44 динара, који су били део уплаћених новчаних средстава по инвестиционом кредиту Фонда за развој намењени реконструкцији и модернизацији погона за прераду воћа, поврћа и дрвета.

  На име закључених уговора са Министарством финансија и привреде, О.Ј. је како се сумња, ненаменски утрошио 22.249.468,00 динара, чиме је стекао противправну имовинску корист за АП “Нишауто“ у укупном износу од 62.467.996,24 динара.

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу Вишег јавног тужилаштва у том граду, ухапсили су инспектора теренске контроле филијале Војвођанска банке у Нишу З. С. (63), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.

  Постоје основи сумње да је З.С априла 2015. године, као клијент Војвођанске банке, створио услове за извршење кривичног дела стављајући на располагање свој динарски текући рачун, А.А., против кога се већ води истрага због овог кривичног дела, и потписујући налог за исплату “Војвођанске банке“, омогућио му да подигне у готовини 235.000,00 динара.

  З.С. се сумњичи и да је са свог текућег рачуна, на банкомату поменуте филијале у пет наврата подигао 115.000,00 динара, као надокнаду за тако учињену услугу, а све према претходном договору са А.А., који је пре тога најпре разорочио сва динарска средства са штедног рачуна једног клијента.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com