Gradovi

Хапшења у Врању, Владичином Хану, Прокупљу и Нишу

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању расветлили су пет кривичних дела неовлашћено коришћење туђег возила и по две тешке крађе и крађе и ухапсили М.М. (29) из околине Врања, због постојања основа сумње да је извршио ова кривична дела.

Сумња се да је он током ове године у Врању, користећи непажњу власника, ушао у пет возила паркираних на улици и стартовао их са кључевима остављеним у контакт брави. Потом је ова возила користио приликом извршења крађа и тешких крађа.

Он је, како се сумња, обио викенд кућу и гаражу у селу Барбарушинце код Врања, из којих је украо култиватор, два акумулатора и ситне предмете. Такође се терети да је из манастира Свети Пантелејмон у селу Горње Жапско, украо ручни електрични алат, а из гараже у Врању бицикл.

Сва возила, бицикл, ручни електрични алат и акумулатори су пронађени и враћени власницима.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега је, уз кривичну пријаву, приведен тужилаштву.

Судија за претходни поступак Основног суда у Врању одредио му је притвор до 30 дана.

Х                              Х                                   Х

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сурдулици ухапсили су А.Џ. (24) из околине Владичиног Хана, због постојања основа сумње да је извршио три  кривична дела тешка крађа.

Он се терети да је у претходном периоду, у насељу Бело Поље и селу Загужање код Сурдулице, обио резервоаре три теретна возила из којих је украо око 600 литара евро дизела.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Владичином Хану, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега је, уз кривичну пријаву, приведен тужилаштву.

Судија за претходни поступак Основног суда у Сурдулици одредио му  је притвор до 30 дана.

Х                                   Х                                   Х

Припадници Министарства унутрашњих послова у Владичином Хану запленили су 4.940 паклица цигарета без акцизних маркица и пратеће документације, чија се вреност процењује на око милион динара.

Полиција је цигарете пронашла приликом контроле саобраћаја у месту Полом код Владичиног Хана, у возилу марке „пасат“ лесковачких регистарских ознака.

Цигарете су предате Пореској полицији, док је возило привремено одузето као средство извршења кривичног дела.

Против шездесеттрогодишњег мушкарца из Косовске Каменице, који је управљао возилом, по налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Владичином Хану биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена трговина.

У акцији „Аурора“, припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним јавним тужилаштвима, Пореском полицијом и Управом царине, у циљу сузбијања финансијског криминала, корупције и сиве економије, ухапсили су 38 особа, док су против 61 особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Х                                   Х                                   Х

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу,  ухапсили су Ж.Т. (1976), руководиоца у Казнено-поправном заводу Ниш, и Б.К. (22), док су против још две особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Постоје основи сумње да су они извршили кривична дела примање мита, примање мита помагањем и давање мита.

Осумњичени Ж.Т. је како се сумња захтевао преко посредника и примио 145.000 динара, да у току 2017. године, уноси стимулативна средства за билдовање у Казнено-поправни затвор у Нишу.

Х                                   Х                                   Х

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су  Ј.П. (1993) и В.Ј. (1996) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка телесна повреда.

Они се терете да су након краће вербалне расправе, испред ресторана у Житорађи, крстастим кључем за точкове аутомобила задали више удараца у пределу главе двојици тридесетдвогодишњака, од којих је један полицајац који је био ван дужности.

Осумњиченима је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати и они  ће уз кривичну пријаву бити спроведени основном јавном тужиоцу у Прокупљу.

Д.К.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh