• Hronika

  Хапшење у Лесковцу због корупције

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.

  Ухапшени су Г.Ђ. (55), запослена у Основном суду у Лесковцу,  С.С. (38),  одговорно лице агенције за промет некретнина „Адигал“, и С.Д. (55).

  Сумња се да је Г.Ђ. печатом Основног суда у Лесковцу оверила овлашћење, које није потписано од стране извесне жене која је на раду у Италији као даваоца, а којим је С.Д. овлашћен да може да извади њено уверење о слободном брачном стању, извод из матичне књиге рођених и уверење о држављанству.

  Поменутој жени су наведена документа била потребна за остваривање права у Италији, а  за ову услугу, како се сумња, Г.Ђ је од ње примила мито од 300 евра.

  Овлашћење је, како се сумња, сачинила С.С., по претходном договору са Г.Ђ, иако је знала да је лажно и да није потписано од даваоца овлашћења.

  Сумња се да је Г.Ђ. потом оверено овлашћење антидатирала, како би приказала да је оно урађено пре него што је ступио на снагу Закон о јавном бележништву, на основу кога је овера овлашћење прешла у искључиву надлежност нотара.

  Осумњичени С.Д. се терети да је потом употребио овлашћење код матичне службе, ради прибављања докумената.

  Такође, постоје основи сумње и да је Г.Ђ. на исти начин печатом Основног суда у Лесковцу оверила и Уговор о поклону, између С.Д. и његовог покојног оца, како би му омогућила да избегне плаћања таксе за оверу уговора код јавног бележника.

  Осумњичени ће бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

  Д.К.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com