• Novosti online

  Haradinaj: Odluka o sednici o raspuštanju Skupštine u skladu sa zakonima i Ustavom

  Odluka Predsedništva skupštine Kosova da sednicu o raspuštanju sadašnjeg saziva kosovskog parlamenta zakaže za 22. avgust u skladu je sa zakonima i Ustavom, ocenio je premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj.

  Haradinaj je pozdravio odluku da Skupština pre raspuštanja glasa o medjunarodnom sporazumu IPA2 kojim Kosovo dobija oko 90 miliona evra finansiranja iz EU.

  Haradinaj je dodao da su suvereni, slobodni i demokratski izbori od vitalnog značaja za Kosovo i za važne procese koji ga očekuju.

  Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu smatra, medjutim, da jeraspravu o raspuštanju Skupštine Kosova trebalo zakazati ranije.

  Prema njenim rečima, gradjani Kosova treba što pre da izadju na birališta, izmedju ostalog i da bi se smanjile mogućnosti da drugi subjekti pregovaraju o novoj tehničkoj vladi ili novom mandataru bez održavanja izbora.

  „Naš predlog na sastanku Predsedništva bio je da se odluka o raspuštanju Skupštine donese 8. ili 14. avgusta“, dodala je ona.

  Poslanik Skupštine Kosova Ilir Deda je, nakon odluke da se 22. avgusta održi sednica o raspuštanju Skupštine, na Fejsbuku napisao da bi Skupština mogla biti raspuštena sutra i da bi što pre trebalo da se izadje na birališta i izabere novi sastav.

  Predsedništvo Skupštine Kosova je danas odlučilo da za 22. avgust zakaže sednicu na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti njeno raspuštanje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com