• Gradovi

  Haradinaj: SAD da se uključi u rešavanje otvorenih tema Kosova

   

   

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je zatražio uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u rešavanje otvorenih tema u procesu evroatlanskih integracija Kosova.

  Haradinaj je tokom konferencije za novinare sa američkim kongresmenom Eliotom Engelom u Prištini rekao da Kosovo „još uvek ima“ otvorene teme, ali i da je opredeljeno za evroatlanske integracije.

  „Mi tražimo vašu pomoć, pomoć Amerike a na nju će Kosovo uzvratiti najvećom pažnjom u unapredjenju demokratije, reda i zakona, u borbi protiv kriminala i korupcije i za slobodno Kosovo za sve njegove gradjane“, rekao je Haradinaj.

  Navodeći da SAD ima novu vladu koja „još uvek odredjuje prioritete“, američki kongresmen je kazao da će se odmah po povratku u SAD angažovati da se Vašington „sigurno uključi na Balkanu i Kosovu“.

  Engel je pohvalio jučerašnji izborni proces na Kosovu a govoreći o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kazao je da to pitanje što pre treba rešiti.

  „Mislim da je demarkacija značajno pitanje koje treba rešiti, što pre tim bolje. Kosovo ne treba da bude talac ovog pitanja“, kazao je Engel.

  Američki kongresmen ranije danas je prisustvovao svečanoj sednici Vlade Kosova koja je održana u njegovu čast.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com