• Gradovi

  Haradinaj: Život Kosova ne zavisi od Beograda, Vučiću treba hrabrosti da to objasni

   

   

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da niko nema razloga da se plaši transformacije Kosovskih oružanih snaga u vojsku koja bi trebalo da broji pet hiljada vojnika.

  Komentarišući navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će tim činom Beograd biti sateran u ćošak i da se boji tragičnih posledica, Haradinaj je rekao da je to problem srpskih medija i tamošnje propagande.

  „I Vučić i Srbija i svi znaju da Albanci nisu takvi. Nikad u istoriji Albanci nisu pretili nekome ko živi s njima. Vučiću treba hrabrosti da svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda“, kazao je Haradinaj u intervjuu za podgoričku A1 TV.

  Prema njegovim rečima, Kosovo će biti bezbednije kad završi arhitekturu bezbednosnih institucija.

  „Niko ne može nikome da preti. I Srbi na Kosovu će biti bezbedniji kad budemo završili arhitekturu bezbednosnih institucija“, rekao je Haradinaj.

  On je rekao da ga ne zabrinjava ni to što se srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić, svako malo pohvali kako je neka nova zemlja povukla priznanje nezavisnog Kosova.

  „Oni (Srbija) samo gube vreme sa nama. Mi imamo vremena koliko god oni hoće“, kazao je Haradinaj.

  Kako je naveo, nijedna država nije povukla priznanje nezavisnog Kosova.

  „Mi smo gubili vreme od devedesete nadalje. Nama ne može biti gore nikada. Taj pritisak Srbije ne može nikako da nam oteža život da bismo mi jednog dana rekli ‘E, šta vi mislite u Beogradu?’ Dačić i ostali neka se zabavljaju, ako imaju vremena i novca za to“, kazao je Haradinaj.

  On je istakao da poštuje i Srbiju i vrednosti srpskog naroda. „Ali kad su u pitanju prava mog naroda, biram ono što jesam“, zaključio je Haradinaj.

  Haradinaj je rekao da Kosovo nema pretenzija prema Crnoj Gori kao i da su dve države našle dobru formulu za rešavanje pitanja granice.

  On nije želeo da komentariše to što se u prištinskim kafićima mogu videti zastave takozvane Velike Albanije, na kojima je ucrtana i Crna Gora.

  „Ne bih to komentarisao. Ja sam izabran da zastupam nezavisno Kosovo, nemam nikakvu odgovornost za mape, vizije i ideje. Odgovaram samo za Kosovo, koje nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori“, poručio je Haradinaj.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com