Hronika

HAŠIM TAČI I DANAS TRGUJE LJUDSKIM ORGANIMA, PRODAJE IH EVROPI?

Taci

– Tači je sada umešan u međunarodnu mrežu trgovine organima na čijem je čelu Okoroča u Nigeriji. Drugim rečima Tači je glavni čovek za trgovinu organima u Evropi – tvrdi svetski priznati hirurg i saradnik NASA

Filip Ndžemanzi (54), lekar koji je raskrinkao lanac trgovine organima na Kosovu i za to direktno optužio Hašima Tačija, u intervjuu za “Informer” otkriva da je bivši vođa OVK tokom 90-tihgodina preko guvrenera nigerijske pokrajine Imo i milijardera Rohasa Okoroče trgovao organima otetih Srba s Kosova! On takođe navodi da je šef diplomatije tzv Republike Kosovo i danas glavna Okoročina veza za distribuciju organa iz Nigerije u Zapadnu Evropu.

– Postoje dokazi da Okoroča i Tači sarađuju još od 2012. godine, međutim javna je tajna da su se njih dvojica upoznali i mnogo ranije. Znamo da postoji umešanost Tačija u trgovinu ljudskim organima otetih Srba s Kosova, a o tome je napisano 3.000 strana. Postoji osnovana sumnja da je upravo Okoroča bio Tačijev glavni posrednik za distribuciju organa nesrećnih Srba širom sveta. Međutim ono što je strašno je to da Tači tu nije stao – tvrdi Ndžemanzi za ovaj list.

Prema njegovim rečima Hašim Tači i danas učestvuje u trgovini ljudskim organima.

– Tači je sada umešan u međunarodnu mrežu trgovine organima na čijem je čelu Okoroča u Nigeriji. Drugim rečima Tači je glavni čovek za trgovinu organima u Evropi – tvrdi ovaj svetski priznati hirurg i saradnik NASA.

On objašnjava da je “Tačijev zadatak da organe koji su izvađeni ljudima u Nigeriji distribuira onima kojima su potrebni u Evropi, bogatim ljudima koji imaju zdravstvene probleme i spremni su da plate“.

Podsetimo dok je bio premijer tzv Republike Kosovo, Hašim Tači je 2012. godine ugostio Rohasa Okoroču i zajedno sa Badžetom Pacolijem ga vodio u selo Prekaz kod Drenice da vidi kuću Adema Jašarija.

Izvor: Telegraf.rs

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh