Politika

„Haški tribunal se još jednom osramotio“

Aleksandar VulinFoto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVICAleksandar Vulin

Komentarišući ponašanje Haškog tribunala prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala, Vulin je istakao da je Srbija suverena, samostalna i slobodna zamlja sa kojom niko tako ne može da razgovara i sa kojom niko tako ne može da se ponaša.

Ono što smo gledali juče je bila velika sramota za Haški tribunal, za međunarodno pravo i takvim ponašanjem i pristupom prema suverenoj i slobodnoj zemlji se potvrđuje ono najgore što smo mislili o Haškom tribunalu“ ,rekao je Vulin novinarima u parlamentu.


Dodao je da je Haški tribunal imao zadatak da pomiri narode na prostoru bivše Jugoslavije i kazni zločince, a da se sada kada mu se mandat privodi kraju ne može reći da je nekog pomirio, da je doveo do pravde i da je kaznio zločince, posebno one koji su zločine počinili nad Srbima.

”Haški tribunal se još jednom osramotio i nadam se da je svet mogao da vidi šta je Haški tribunal napravio od sebe i šta je uradio od nečega što je trebalo da bude institucija UN. Srbija nije protektorat i zato će se Srbija služiti svojim zakonima i voditi računa o svojim interesima, kada bude razmišljala o onome što se juče desilo” , napomenuo je Vulin.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh