• BG

  Хектари храстове шуме посечени у Београду

  Редакција портала Новости дана добила је писмо од грађана Бечмена који нам указују да су хектари шуме посечени у Београду.

  Писмо преносимо у целини.

  Најмање 7 хектара храстове шуме Гибавац на територији општине Сурчин, која је под заштитом државе, ових дана се сече систематски од стране ЈП Србијашуме.

  У питању је неселективна сеча свих стабала од реда, што је изазвало узнемиреност локалног становништва у Бечмену у чијем атару се шума налази.

  Локално становништво је покушало да добије информације од стране надлежних служби, али безуспешно.

  Једино је из Србијашума потврђено да ће бити посечено 7  хектара шуме, али се страхује да ће сечом страдати и веће површине.

  Упућен је и захтев за информације од јавног значаја Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде у коме се тражи достављање плана сече шуме Гибавац.

  Зашто је било неопходно да се шума тако драстично сече, никоме од грађанина није јасно.

  Проблем сече шуме је посебно остљив јер је она служила и као излетиште, али и као природна баријера између Бечмена и Термоелектране у Обреновцу која је удаљена мање од 15 километара.

  Становништво очекује хитну реакцију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и апелаује да се обустави ова сеча огромних размера, макар док се ситуација не разјасни.

  Љ.К.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com