Zdravlje

Hemofarm Fondacija donirala optički bronhoskop Nišlijama

 14d572a1fe.jpeg

NIŠ – Hemofarm Fondacija donirala je Klinici za plućne bolesti „Knez Selo“, u Nišu, nov fiber optički bronhoskop, vredan skoro dva miliona dinara, koji će lekarima Insituta omogućiti preciznu dijagnozu bolesti disajnih puteva i pluća, saopšteno je danas iz te Fondacije.

Klinika za plućne bolesti najveći je centar u južnoj Srbiji za utvrđivanje karcinoma bronha, koji je prema poslednjim statistikama u porastu.

„Inovacija i obnavljanje opreme za veliki sistem kakav je Klinički centar Niš, imperativ je da bi svi pacijenti dobili pravovremenu dijagnostiku i lečenje“, rekao je KC Niš, prof dr. Zoran Radovanović, navodi se u saopštenju.

Prema njegoivim rečima, ta ustanova godišnje hospitalizuje oko 50.000 pacijenata i obavi više od pola miliona specijalističkih pregleda.

„Mnogi od tih pregleda obavljaju se upravo ovde, jer su bolesti pluća sve brojnije. Hvala Hemofarm Fondaciji na ovoj donaciji i ravnomernoj podršci svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji“, naveo je on.

Na niškoj Klinici za plućne bolesti godišnje se uradi od 700 do 1000 bronhoskopija, a poslednjih meseci klinika je radila preglede pozajmljenim aparatom.

„Suočili smo se sa činjenicom da je popravka našeg aparata blizu cene novog, pa smo bili prinuđeni na pozajmicu…Zahvaljujući brzoj reakciji Hemofarm Fondacije, sada možemo nesmetano da obavljamo preglede i pružimo dijagnostiku po najsavremijim standardima“, rekla je prof. dr Tatjana Pejčić, direktorka Klinike za plućne bolesti „Knez Selo“.

Donacija Klinici za plućne bolesti u Nišu prva je u nizu ovogodišnjih aktivnosti Hemofarm Fondacije, u kontekstu podrške i pomoći zdravstvenom sistemu Srbije.

„Pomažući našeg najvećeg partnera – zdravstveni sistem, pomažemo i sebi, svojoj porodici, gradu i društvu u kome živimo i radimo… I u 2016. sa istim entuzijazmom nastavljamo nacionalnu kampanju „Svim srcem za zdravstvo“, istakla je direktorka Hemofarm Fondacije, Suzana Đorđević.

Za 23 godine postojanja, u misiji za bolje društvo, Hemofarm Fondacija je u skoro 1.700 aktivnosti donirala oko 10 milona evra, od čega veći deo za opremu medicinskih centara širom Srbije.

 

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh