• Gradovi

  Hilari Klinton: Samo ja imam plan protiv Islamske države

  TALSA – Potencijalna kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton izjavila je danas da njeni rivali samo pričaju praznu priču kad je reč o borbi protiv Islamske države i da je ona jedini predsednički kandidat sa konkretnim planom protiv džihadista.

  „Drugi samo puno pričaju i razbacuju se raznim idejama. Ali ja sam bila u „sobi za vanredne situacije“ u Beloj kući i znam šta će biti potrebno da se preduzme da bi Amerika bila bezbedna“, istakla je Klintonova, bivši američki državni sekretar, prenela je agencija AP.

  Republikanski kandidati oštro kritikuju predsednika SAD Baraka Obamu da je njegova reakcija na uspon Islamske države suviše slaba i pokušavaju da povežu sadašnju politiku Bele kuće po tom pitanju sa politikom koju je vodila Klintonova dok je bila državni sekretar.

  Hilari Klinton je obećala da će predstaviti obiman plan za uništenje Islamske države iz vazduha, na kopnu i na internetu, a taj plan bi trebalo da obelodani sledeće nedelje.

  Klintonova je ponovila da, ukoliko bude izabrana za predsednicu SAD, neće slati američke kopnene snage na područje kojim vlada IS, istakavši da to „ne bi bilo pametno“ i da je to ono što bi teroristi voleli.

  AP Photo/Jeff Roberson

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com