• Gradovi

  Hojt Brajan Ji: SAD će nastaviti da svestrano podržavaju Kosovo

  Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD, Hojt Brajan Ji je danas u Prištini tokom sastanka sa premijerom Ramušom Haradinajem izjavio da će SDAD nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima.

  „On je rekao da je put evropskih integracija za Kosovo i za zemlje regiona otvoren, i pozvao institucije da se angažuju u produbljavanju reformi, u oblasti vladavine prava i u jačanju ekonomskog razvoja“, piše u saopštenju kabineta premijera Kosova.

  Kosovski premijer je visoko ocenio podršku SAD Kosovu i rekao je da je „kontinuirana uloga SAD vitalna za očuvanje mira i stabilnosti ne samo na Kosovu nego i u regionu i šire“.

  Haradinaj je rekao da je „za Kosovo od posebnog značaja očuvanje i negovaje, kao i produbljavanje prijateljskih odnosa sa SAD“.

  Kosovski premijer je, kako je saopšteno, naglasio da je Kosovo posvećeno evropskom putu i da intenzivno radi na reformama za ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, u cilju približavanja statusu zemlje-kandidata za prijem u EU.

  Haradinaj je oicenio da je „Kosovo faktor mira i stabilnosti i da neguje dobrosusedske odnose sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju, sa kojom razvija dijalog o normalizaciji odnosa“.

  Prištinski mediji, pozivajući se na izvore iz kabineta premijera Kosova, javljaju da je Haradinaj od Jia tražio da se Kosovu kao uslov za liberalizaciju viza, ukine uslov demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

  Tokom posete Kosovu Ji se sastao i s predsednikom Hašim Tačijem, s predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljiem i s poslanicima manjinskih zajednica.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com