• Gradovi

  Hojt Vučiću izrazio zabrinutost zbog Rusije

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiom koji je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom, saopštila je kancelarija predsednika.

  Hojt je izrazio zabrinutost zbog ruskog uticaja u regionu, ali i pohvalio napredak Srbije ka ispunjenju svog strateškog cilja članstva u Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju.

  Američki diplomata je naveo da bi dalji napredak u oblasti vladavine prava i slobode medija, kao i normalizacija odnosa sa Kosovom, bili odlučujući na putu Srbije ka članstvu u EU.

  Hojt je pohvalio ekonomske reforme i fiskalnu konsolidaciju, koje je sprovela Vlada Aleksandra Vučića a koje nastavlja Vlada Ane Brnabić i iskazao optimizam za dalji napredak u regionu u narednom periodu.

  Vučić i Hojt su razgovarali i o značaju slobode izražavanja, kao i odgovornosti za objektivno izveštavanje zasnovano na činjenicama.

  Američki zvaničnik je, takodje, istakao važnost postojanja opozicije u demokratskom društvu.

  Hojt se zauzeo za rešavanje slučaja ubistva braće Bitići 1999. godine i slučaja paljenja ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić pažljivo saslušao američkog predstavnika i na veoma direktan način odgovorio na njegove primedbe, a da će sadržaj odgovora Vučić saopštiti narednih dana.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com