Regioni

HRVATI NEĆE RUSE NA PRIMORJU: Možemo da primimo samo ograničen broj

Azimov je, kako se navodi, to rekao na sastanku u Rijeci, gde je govorio i o viznom režimu i sankcijama Rusiji, za koje smatra da su naštetili Hrvatskoj.

„Kada sam nedavno predstavnike vašeg Ministarstva turizma obavestio da ove sezone 300.000 Rusa planira da dođe na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Rekli su mi da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Nemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100.000“, preneo je portal 24.sata.hr.

Na izjavu Azimova reagovalo je Ministarstvo turizma, koje je, kako se navodi, saopštilo da ne zna na koji tačno razgovor njegova ekselencija misli, s obzirom na to da je zvanični sastanak između ambasadora i ministra turizma Antona Klimana, od pre i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za sutra.

U saopštenju se dodaje da se i ove godine sprovode dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku i da se Kliman prošle sedmice sastao s ministrom spoljnih i evropskih poslova Mirom Kovačem da bi ruskim turistima omogućili jednostavniju i bržu proceduru za dobijanje viza.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh