• Gradovi

  Hrvatska: Nakon čokoladica, problem izazvao i srpski đuveč

  ZAGREB – Posle slučaja sa srpskim čokoladicama u Hrvatskoj problem je sada izazvao i srpski đuveč koji se servira vojnicima u toj zemlji.

  Hrvatski portal 24 sata.hr preneo je izjavu neimenovanog sagovornika, koji ne može da se načudi tome da Hrvati uvoze sardine za vojsku iz Mađarske, a da se uz kampanju „Kupujmo hrvatsko“ uvozi đuveč iz Srbije.

  Nakon nabrajanja uvoznih proizvoda, što se često može čuti i u Srbiji za pasulj, krompir ili beli luk, sagovornik ove medijske kuće dodaje: „Ne znam šta je gore, srpski đuveč ili mađarske sardine, kao da živimo na Marsu“, prenosi B92.

  Kako se navodi, razlozi njegovog očaja ne leže u nacionalizmu, već su racionalni i zdravorazumski.

  „U Hrvatskoj je neobrađeno više od milion hektara zemljišta, a svake godine neobrađenih parcela je sve više. Iz Slavonije, bogomdane zemlje za poljoprivredu, mediji svakodnevno izveštavaju o autobusima punim mladih ljudi koji odlaze u Nemacku jer nemaju posla i nemaju od cega da žive“, piše hrvatski portal.

  Kako se navodi, srpski đuveč vojsci prodaje porodična kompanija AIPK, koja ima ugovor sa državnom kompajinom Pleter-usluge.

  Iz hrvatskog ministarstva odbrane su poručili da su propisani kalorijski, tehnološki i nutricionisticki uslovi za namirnice, ali da to „nema uticaj na to gde i od koga pružalac usluga nabavlja namirnice“.

  „Hrvatska poljoprivreda je uništena, a uvoz iz Srbije i Makedonije je najkvalitetniji. Njihova zemljišta su ekološki čista, bez pesticida, nemaju GMO hranu i njihove namirnice ulaze u kategoriju zdrave hrane“, navode iz AIPK.

  Foto/24sata.hr, screenshot

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com