Gradovi

Hrvatska vlada pred infarktom

ZAGREB – Svi članovi Vlade Hrvatske, osim ministra finansija Zdravka Marića, imali su danas povišen krvni pritisak koji im je preventivno meren u okviru Svetskog dana zdravlja koji se obeležava sutra.

„Nisam baš jako discipliniran, iako pokušavam da pazim na ishranu.Recimo, jutros sam samo popio sok od pomarandže, a inače znam da pojedem ovsenu kašu ili tako nešto. Ako imam vremena. Ne stignem baš puno. Supruga priprema“, rekao je Marić.

Pritisak premijera Tihomira Oreškovića je bio 177/108, a kada su ga novinari upitali sa kojim ministrom se video pre merenja samo se nasmejao i dbacio da to ne želi da komentariše.

A na pitanje ko mu diže pritisak, Orešković je rekao da su to mediji.

„Mediji, ko drugi nego mediji“, naveo je.

Najviši pritisak u Banskim dvorima ima ministar branitelja Tomo Medved. Njemu su vrednosti krvnog pritiska iznosile čak 210/105. Novinarima je rekao da je to zbog posla i dodao da uzima lekove za snižavanje pritisaka.

Potpredsedniku vlade i lideru Mosta nezavisne liste Boži Petrovu izmeren je povišeni pritisak – 157/97, a prvom čovek policije Vlahu Orepiću 157/84, na šta je on uz smeh primetio da aparat „sigurno nije dobar“.

Ministar građevine Lovro Kuščević je imao pritisak 175/80, što ga je iznenadilo jer je, kako kaže, jutros na sistematskom pregledu imao urednih 130/80.

Pritisak u granicama normale imao je predsednik Sabora Željko Rajner – 134/90.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh