Regioni

HRVATSKI SABOR: Mandatar Orešković u petak predstavlja svoj kabinet

Sazivanje sednice u petak, kada bi trebalo potvrditi novu vladu i izabrati odbore, Rajner je objasnio željom da se ne stvaraju dodatni troškovi.

„Sednicu smo odlučili da sazovemo u petak da se dovrše sva usuglašvanja, jer bismo, da smo je sazvali za sredu, mogli samo izabrati odbore, a to bi bio trošak. U ovom času mislim da se niko ne zalaže za povećanje troška“, rekao je Rajner novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Prema planu koji je izneo, sednica u petak biće maratonska. Plan je, pojasnio je, da se u petak prvo imenuje Odbor za izbor i imenovanja, nakon čega će slediti pauza kako bi taj Odbor mogao predložiti ostale saborske odbore, njihove čelnike i sastav koji će biti usuglašeni ovih dana.

Moguće je da se u petak izaberu i saborska izaslanstava u međunarodnim organizacijama. Potom će se Saboru obratiti mandatar Orešković koji će predstaviti program svoje vlade i samu vladu.

Nakon toga će biti rasprava, pa glasanje o poverenju vladi, najavio je Reiner. Očekuje da će se imena petero potpredsednika Sabora znati sledeće sedmice.

„U ovom času ni jedno ime nije pouzdano“, rekao je predsednik Sabora.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Tanjug,Foto: Beta

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh