Novosti online

Хтели да праве музеј кобасица на месту нацистичког логора

БЕРЛИН – Немачки град Милхаузен тражи алтернативну локацију за музеј кобасица, након што је првобитни план за његову изградњу на месту некадашњег нацистичког концентрационог логора за Јевреје изазвао огорчење јавности.

Пријатељи Тирингијске кобасице, удружења које води музеј у част ове регионалне делиције, објавило је да на локацију некадашњег логора на ободима Милхаузена планира пресељење већ постојећег немачког Музеја братвурст, преноси Ројтерс.

Председник Јеврејске заједнице у Тирингији, покрајини у којој живи око 800 Јевреја, Рајнхард Шрам саопштио је да је „шокиран и иритиран” овим планом који показује „потпуни недостатак осетљивости” и додао да је јеврејска заједница у преговорима с градским званичницима и да се нада да ће се „наћи решење које поштује жртве”.

Локација некадашњег транзитног логора налази се на периферији града Милхаузена, неких 80 километара северозападно од злогласног нацистичког логора Бухенвалд.

Градоначелник Милхаузена Јоханес Брунс изјавио је данас да градско веће тражи алтернативну локацију за музеј кобасица, преноси Танјуг.

У источном немачком граду Милхаузену планирана је изградња музеја кобасица, на месту на којем се некада налазио нацистички концентрациони логор за јеврејске раднике.

Наиме, на локацију некадашњег логора на ободима Милхаузена планирано је пресељење већ постојећег Музеја кобасица (Братвурст).

Око 700 Јеврејки из источне Европе било је у логору у Милхаузену током нацистичког периода, а тај логор је био део много већег комплекса концентрационог логора Бухенвалд, који је америчка војска ослободила 1945. године.

Тирингијске кобасице, обично направљене од свињског меса зачињене кимом и белим луком, међу су најпознатијим од 1.500 врста кобасица направљених у Немачкој, подсећа Ројтерс.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh