• Gradovi

  Humanitarni centar u Nišu obeležio pet godina rada, diplomatski status čeka odluku vlada

   

   

  20170426_122252Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да одлуку о давању дипломатског статуса запосленима у Српско-руском хуманитарном центру у Нишу треба да донесу владе Србије и Русије и додао да је чињеница да је особље тог центра од посебног значаја за Србију.

  На свечаности поводом пет година од оснивања Српско-руског хуманитарног центра на аеродрому у Нишу, Вулин је истакао да се рад припадника тог центра у Србији изузетно цени и да је „Србија изузетно поносна на сарадњу са центром“.

  Он је нагласио да је Србија веома захвална за то што су припадници Центра протеклих година прискакали у помоћ увек када је било тешко, посебно током поплава 2014. године и на почетку мигрантске кризе.

  „Kада год је тешко, сви зову Српско-руско хуманитарни центар. Kада су мирна времена, онда се о Центру причају лажи, прича се у различитим земљама како је све, само није хуманитарни“, изјавио је Вулин.20170426_122154

  Српско-руски хуманитарни центар, додао је Вулин, има само једну сврху: да буде уз људе којима је тешко, без обзира одакле су.

  Вулин је рекао да ће Министарство рада и Центар унапредити сарадњу у обуци, здравства и зашите на раду.

  Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић истакао је на свечаности да Центар пружа велику подршку Сектору за ванредне ситуације, пре свега због протока информација и могућности добијања помоћи веома брзо.

  20170426_122609Марић је рекао да је добро што је држава Србија решила нека статусна питања у вези Центром и што је прошле године издвојила средства за куповину зграде у којој је смештен.

  Помоћник министра за ванредне ситуације Руске федерације Олег Барженов пренео је поруку министра Владимира Пучкова.

  “Српско-руски хуманитарни центар је јединствена институција за спречавање природних катастрофа у овом делу Европе.20170426_115447

  На делу сте показали ефикасност у борби против елементарних непогода. Сведочите о нераскидивом спасилачком братству и формирате културу безбедности грађана. Радите најважнију ствар на свету, спашавате људске животе и ја вам на томе честитам“ поручио је министар Пучков.

  Генерални секретар Међународне организације за цивилну заштиту Владимир Kувшинов подвукао је да у свету нема сличних институција као што је Српско-руски хуманитарни центар, и да ће та организација и даље активно подржавати његов рад.

  Поводом петогодишњице оснивања Центра, делегација руског Министарства за ванредне ситуације је у радној посети Нишу где је заједно са српским званичницима присуствовала показној спасилачкој вежби коју су у наставно-тренажном коплексу извели припадници центра, припадници Сектора за ванредне ситуације, Горске службе спасавања, Хитне медицинске помоћи и Црвеног крста.

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com